2003 yılında başlayan Garanti bankası çalışanlarının kurmuş oldukları Denizyıldızları projesi, 30,125 metrekare arsa üzerindeki yaklaşık 21.740 metrekare kapalı alan içermektedir. Okulumuz 2006-2007 Eğitim Öğretim Yılında kısmen hizmete girmiştir. Okulumuzun bünyesinde Anadolu Teknik Lisesi , Anadolu Meslek Lisesi ,Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesini bulunduran bir kampus içermektedir.
Bilişim Teknolojileri, Radyo Televizyon Teknolojileri, Elektrik Elektronik Teknolojileri Olmak üzere 3 alanda eğitime başlanmış daha sonra Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı da öğrencilerimizin hizmetine girmiştir.
İki yan öğretim bloğu ve ortada çekirdek ile blokları ve çekirdeği birbirine bağlayan kapalı yollar şeklinde planlanan okul binamızda, tören alanına açılan çekirdek, 350 kişilik çok amaçlı salonu, lobisini ve okul kantinin yanı sıra idari üniteleride içermektedir.Her iki blokta eğitim gören öğrenciler blok geçişlerinde ve kantin alışverişlerinde bu lobiden geçerlerken, çağdaş sanatçılarımızın eserlerini sergilemek, kitap tanıtımları yapmak mesleklerine yönelik bilgileri aktarmak gibi çok yönlü etkinliklere tanık olacaklardır.
Çok amaçlı salonumuzun, öğrencilerle beraber ailelerine yönelik gösterilere, seminerlere,hatta naklen yayın imkanı ile televizyon çekimlerine uygun projesiyle yapılmıştır.
Okulumuzun tüm giriş ve çıkışları ve zemin kattaki tüm kot farklılıkları engeller için rampalar ile kolaylaştırıldı. Zemin katlardaki tüm wc lerde engelliler için ayrı bir kabin yapıldı. Wc-lavabo mahallelerinde hijyen koşullarında hiç taviz verilmedi. Lavabo tezgahları akrilik esaslı corian malzemeyle yapılıp, fotoselli armatürler monte edildi. Ayrıca son derece kaliteli cubical bölmeler oluşturuldu.
Ortak mahaller koridorlar iç avlu döşemeleriyle birlikte duvarlarda belli bir kota kadar seramik kullanıldı. Sınıflarımızın döşemeleri ses yutucu ve sağlıklı özellikli kolay temizlenen PVC'dir. Esaslı linolium malzemeyle kaplanmış duvarlarda yine seramik uygulanmıştır.Tüm derslik ve koridorlarda akustik amaçlı taş yünü asma tavan kullanılmıştır.Tüm doğramalar ısıcamlı,çift açılır PVC'dir.
500 KVA gücünde jeneratör,okulun tüm sistemini birebir besleyecek şekildedir.Paratoner sistemi kurulmuştur.
Isıtma sistemimizin doğalgaz dönüşümü sağlanmıştır.. Tüm mahallerin, termostatik vana ile sıcaklıkları kışın ayarlanabilir. Binanın teshim merkezi kendi ölçeklerinde tam bir labaratuvar gibi düşünülmüş ve bu amaca uygun olarak bir derslik niteliğinde tasarlanmıştır.
1.Blok; zemin ve iki normal kattan oluşan her katta 10 dersliğin olduğu 30 derslikli ve çatı ışığı alan iç avlu bir binadır. Her iki blokta da bulunan iç avlular döşemeden ısıtmalı planlanmış çatıdan doğal ışık alan bu iç avlular öğrencilerin ders arası vakit geçirecekleri zaman zaman gösteriler düzenleyecekleri dinlence yeri olarak düşünülmüştür.
Sınıflar, her öğrenci için ergonamik olarak tasarlanmış ayrı sıralarla 30 ar öğrenci olarak döşenmiştir. Koridorlarda her öğrenciler için, kıyafetlerini de saklayabilecekleri dolapları vardır. 2.Blok ise atölye ve laboratuarların bulunduğu alanlardan oluşmaktadır. Bu alanlarda, diğer bloklardaki gibi akustik taş yünü asma tavanlı ve linolium döşeme kaplamalıdır. İhtiyaca göre planlanan bu alanlarımız donanımların gelmesiyle tamamlanacaktır.
Müdür odası, Müdür yardımcıları odaları, Memur odaları, Öğretmen odası ve toplantı odası gibi tüm idari ünitede orta çekirdekte yer almaktadır. İdari mekanlar split klimayla soğutulmaktadır.
Okulun dış mekanlarını peyzaj çalışmaları tamamlanmış, ağaçlar dikilmiş, gezi yollarının dışındaki tüm alanlar yeşil alan olarak bitkilendirilerek düzenlenmiştir. Tüm yeşil alanlar otomatik olarak yağmurlama ve damlalama sistemiyle sulanmaktadır. Okulun su ihtiyacını karşılamak üzere 120 tonluk su deposu inşa edilmiştir. Ayrıca yangın güvenliği için sulu yangın söndürme sistemi,yangın dolapları ile sağlanmıştır.
300 Kişilik açık tribün futbol, basketbol/voleybol ve tenis sahalarıyla son teknikle inşa edilmiş, aydınlatılarak gece kullanımına imkan sağlanmıştır.
Kapalı spor salonu hizmete girmiştir